Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. ). Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Det här är mitt favoritrecept på mjuk pepparkaka. Lingon och gräddfil i smeten ger en god, len och saftig kaka som är söt och lite syrlig på samma gång
[ Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore. com ]Julen närmar sig med alla dess magiska smaker. Är det någon månad det är extra roligt att baka så måste det ju vara december, eller hur
För ett tag sedan hittade jag ett recept på pepparkakor hos Fullkorns Fia som såg intressant ut. Man gör sin egen mjölmix vilket tilltalar mig - och bra blev det
Smält fettet i en kastrull och blanda i socker, sirap, kryddor och Fiberhusk. Låt det stå i ca 20 minuter innan du tillsätter ägget och mjölmixen blandad med bakpulvret
Den här julen har jag fått äran att laga 7 juliga bakverk/bröd till Semper Norge, jag hoppas att ni blir inspirerade och har en fin förjulstid med allt vad den innebär
I år har jag gjort glutenfria pepparkakor av den enda anledningen att jag vill hålla min glutenfria diet, men samtidigt också kunna njuta av julens smaker
Att baka glutenfria pepparkakor kräver lätta händer men annars fungerar det väldigt bra. Glutenfria pepparkakor har en tendens att pösa upp sig lite så, men knapriga och goda blir de i alla fall
Första julen utan gluten och nu är mina första glutenfria pepparkakor bakade. Eftersom glutenfria degar i allmänhet är svåra att kavla har jag varit lite orolig över att inte få till några bra pepparkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.