Jag var sugen på att göra en lyxfrukost/brunch idag, men hade i princip inget hemma så det blev till att åka till Ica Kvantum och storhandla (kommer lägga upp hur en storhandling för mig kan se ut under veckan), följt av bakande och test av ett nytt brödrecept
Eller att bara äta det som det är - nybakat med en klick smör. » E-postadress. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfrittbröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Nagga snittytan med en gaffel efter halva tiden – då rinner saften ur lättare. Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfrittsurdegsbröd gjord på hel bovete. Bovetemjöl är ett fantastiskt glutenfritt fullkornsmjöl som man kan använda till det mesta i glutenfri bakning och matlagning
I årets julbröd använde jag Chrisbel´s fina glutenfria mjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd inför mina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
4 kokta ägg (5-7 potatisar. 4-5 dl vatten. Koka dem i vatten, dragon och buljong ca 5 minuter. 4 portioner 4 kokta ägg (5-7 potatisar 600 g vit fisk. 4-5 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.