Men för att ni inte ska överge mig helt så kommer här ett nytt sommrigt recept. Hallå där. Ja jag vet att jag blivit dålig på nya recept, men just nu testar jag lite 5
Sätt pannan eller kastrullen med laxen att svalna i lagen i ett vattenbad med kallt vatten ex. Servera den inkokta laxen med kokta morotsbitar, potatis och kokt lök samt skarpsås och inlagd gurka
Ingredienser Portioner. 4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Favoriten är Salmalax, en superfärsk lax som odlas ute i havet i stora kassar med mycket svängrum och som filéas och packas bara fyra timmar efter den har fångats
Ingredienser Portioner. 8 ca 800 g laxfilé (med skinn) 1/3 purjolök 1 morot 1 l vatten 3/4 dl rödvinsvinäger 2 lagerblad 2 tsk salt 1 1/2 msk socker 1 krm svartpepparkorn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Färsk laxfilé i bit, vacpack 10 % rabatt ICA Gott Liv 600 g Mer info Ladda kupong
Häll alla ingredienser utom laxen i en kastrull, koka upp och låt koka i ett par minuter. Det här är en riktigt klassiker men för mig var det första gången jag lagade det nu i påsk
Kyl ner i ett vattenbad. Koka alla ingredienser till lagen i en traktörpanna med lock, ca 5 minuter. Lägg ner laxbitarna och låt fisken sjuda, ca 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.