Fisk

Fisk

  • 56 Recept
Sashimi med ponzusås

Sashimi med ponzusås

Blanda ponzusåsen och låt vila en timme i kylen. Skiva laxen i ytterst tunna skivor. Skiva avokadon i tunna skivor
Inkokt lax med dillmajonnäs

Inkokt lax med dillmajonnäs

_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax. Ta bort skinnet medan fisken är varm
Grillad lax med chilimajo och färskpotatis

Grillad lax med chilimajo och färskpotatis

ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade
Lax

Lax

Laxfilé med chimichurridressad potatis

Laxfilé med chimichurridressad potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 500 gram laxfilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Chimichurridressad potatis 800 gram potatis(ar) 1,5 msk olivolja 1 krm salt 0,5 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 0,5 st limefrukt(er) 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 150 gram sockerärtor 60 gram salladsmix Köp receptet Näringsvärde Kcal
Lysande gul fiskgryta | Recept ICA.se

Lysande gul fiskgryta | Recept ICA.se

4 400 g torskfilé, sej eller hoki 300 g laxfilé 1/2 purjolök 1/2 gul lök 1 msk smör 1 vitlöksklyfta 1 1/2 tsk salt 1 tsk timjan 1 tsk basilika 2 1/2 dl torrt vitt vin 1 1/2 fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 2 dl vatten 1 pkt saffran (à 0,5 g) 300 g räkor med skal 1 burk musslor (à 150 g) 1 1/2 tsk tomatpuré Till servering ev
Ugnsbakad torsk med äggsås

Ugnsbakad torsk med äggsås

När innertemperaturen är 49 grader tar du ut fisken. Sätt ugnen på 150 grader. Skala potatisen och dela dem i jämntjocka skivor
Tommys torsk i grön curry

Tommys torsk i grön curry

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tillbehör 2 dl ris Torsk 600 gram torskfilé 1 st gul lök(ar) , strimlad 2 msk grön currypasta 2 st vitlöksklyfta(or) , skivade 1 st citrongräs , krossad 50 gram färsk ingefära 1 st grön chilifrukt , skivad 400 gram kokosmjölk 1 dl grädde 1 st limefrukt(er) , skalet och saften 1 dl thaibasilika , plockade blad 1,5 msk fisksås 1 ask sockerärtor 0,5 knippa(en) salladslök(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Sashimi med Ponzusås

Sashimi med Ponzusås

300 g lax (rå gärna från en mittbit på ryggfilén). 0,5 dl limesaft