Sashimi med ponzusås Blanda ponzusåsen och låt vila en timme i kylen. Skiva laxen i ytterst tunna skivor. Skiva avokadon i tunna skivor carin-52
Inkokt lax med dillmajonnäs_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax. Ta bort skinnet medan fisken är varm carin-52
Grillad lax med chilimajo och färskpotatis ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade www.koket.se
Ugnsbakad torskrygg med rostad spetskål och brynt smörsås Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt www.koket.se
Laxfilé med chimichurridressad potatis Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 500 gram laxfilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Chimichurridressad potatis 800 gram potatis(ar) 1,5 msk olivolja 1 krm salt 0,5 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 0,5 st limefrukt(er) 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 150 gram sockerärtor 60 gram salladsmix Köp receptet Näringsvärde Kcal www.tasteline.com
Lysande gul fiskgryta | Recept ICA.se 4 400 g torskfilé, sej eller hoki 300 g laxfilé 1/2 purjolök 1/2 gul lök 1 msk smör 1 vitlöksklyfta 1 1/2 tsk salt 1 tsk timjan 1 tsk basilika 2 1/2 dl torrt vitt vin 1 1/2 fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 2 dl vatten 1 pkt saffran (à 0,5 g) 300 g räkor med skal 1 burk musslor (à 150 g) 1 1/2 tsk tomatpuré Till servering ev www.ica.se
Ugnsbakad torsk med äggsås När innertemperaturen är 49 grader tar du ut fisken. Sätt ugnen på 150 grader. Skala potatisen och dela dem i jämntjocka skivor www.koket.se
Tommys torsk i grön curry Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tillbehör 2 dl ris Torsk 600 gram torskfilé 1 st gul lök(ar) , strimlad 2 msk grön currypasta 2 st vitlöksklyfta(or) , skivade 1 st citrongräs , krossad 50 gram färsk ingefära 1 st grön chilifrukt , skivad 400 gram kokosmjölk 1 dl grädde 1 st limefrukt(er) , skalet och saften 1 dl thaibasilika , plockade blad 1,5 msk fisksås 1 ask sockerärtor 0,5 knippa(en) salladslök(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal www.tasteline.com
Sashimi med Ponzusås 300 g lax (rå gärna från en mittbit på ryggfilén). 0,5 dl limesaft mittkok.expressen.se