Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och denkallasåsen. Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppenen chock och det funkar
Häll alla ingredienser utom laxen i en kastrull, koka upp och låt koka i ett par minuter. Det här är en riktigt klassiker men för mig var det första gången jag lagade det nu i påsk
Servera fisken varm eller kall med dillmajonnäs, pressgurka och potatis. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek. 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. 1 l l vattenvatten. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben 1 l l vattenvatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morot morot 3 kvist kvist dill dill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
I förra veckan gick J i flera dagar om muttrade längtansfullt om kallinkoktlax. Portionslaxbitar hade försiktigt tillagats och till dessa hade J lagat enenkel sallad på färskpotatis och kall sås med majonäs, gräddfil och gräslök
Laxfilé. Denna rätt är bara så otrooooligt god och inte alls svår att göra heller. Lägg laxfiléerna i folie, krydda med citronpeppar och klicka över några klickar smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.