Ing-Britts mustiga köttfärssoppa
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 12 st gul lökar
  • 12 msk smör
  • 11 st köttbuljongtärning
  • 15 dl vatten
  • 12,5 dl vispgrädde
  • 10.5 dl tomatpuré
  • 11 tsk paprikapulver
  • 11 tsk salt
  • 12 msk kinesisk soja
  • 11 krm cayennepeppar
  • 13 st vitlöksklyftor
  • 10.5 dl chilisås
  • 12 msk fryst persilja
  • 11,5 tsk oregano,
  • 11,5 tsk basilika
  • 11 dl crème fraîche
  • 1 salt och svartpeppar
  • 11 st liten vitlöksklyfta
  • 1 oliver
  • 1500 g nötfärs 2 st gul lökar 2 msk smör 1 st köttbuljongtärning 5 dl vatten 2,5 dl vispgrädde 0.5 dl tomatpuré 1 tsk paprikapulver 1 tsk salt 2 msk kinesisk soja 1 krm cayennepeppar 3 st vitlöksklyftor 0.5 dl chilisås 2 msk fryst persilja 1,5 tsk oregano, 1,5 tsk basilika Sås 1 dl crème fraîche salt och svartpeppar 1 st liten vitlöksklyfta Servering oliverSkala och hacka löken.
  • 1 Bryn färsen i smör i en gryta. Lägg i löken och fräs tills löken är blank.
  • 1 Lägg i buljongtärning och späd med vatten och grädde. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, salt, soja, cayenne- peppar, pressad vitlök, chilisås, persilja, oregano och basilika.
  • 1 Låt soppan småkoka i 10 minuter, späd eventuellt med mer vatten.
  • 1 Blanda crème fraiche med salt, peppar och pressad vitlök och servera till soppan tillsammans med oliver.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.