Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet
Gillar man som jag lättlagad och god mat så kommer här ytterliggare ett guldkorn. Idag provade jag att fylla smördeg med en lax- och spenatröra som visade sig vara en riktig hit
Väääldigt länge sen jag uppdaterade matbloggen, men ikväll kände jag att det var dags. Lagade en SÅ god indisk rätt, så jag var tvungen att skriva ner receptet
Hacka löken och bryn den och färsen och tillsätt taco mixen och övriga kryddor med tomaterna och vattnet och låt puttra i ca 30 minuter tills vätskan kokat bort och låt svalna
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Smördegspiroger i en mjölkfri blogg. Ja, visst. Inga problem. Köpt smördeg innehåller inget smör utan bara vegetabiliska fetter och så smörarom så klart
Gör så här. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala
Här har ni härligt goda och stora köttbullar med indiska smaker. Känner ni currydoften. Åh, jag önskar så att ni kunde känna den härliga currydoften och framförallt – smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.