Indiska morotsbiffar med pilaffris, chutney och papadums
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 förp färdigkokta kikärtor (à 460 g)
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 msk garam masala
  • 2 msk kikärtsspad
  • 2 morötter, rivna
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 4 dl basmatiris
  • 1 gul lök, finhackad (liten)
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 4 hela nejlikor
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm kardemumma, malen
  • ev 2 msk smör
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1,5 dl mango chutney
  • 4 papadums
  • 1 kruka koriander
  • neutral olja, till stekning
  • Morotsbiffar2 förp färdigkokta kikärtor (à 460 g) 1 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 3 klyftor vitlök, rivna 0,5 msk färsk ingefära, finriven 1 msk garam masala 2 msk kikärtsspad 2 morötter, rivna salt svartpeppar, nymalen
  • Pilaffris4 dl basmatiris 1 gul lök, finhackad (liten) 6 dl grönsaksbuljong 4 hela nejlikor 1 lagerblad 1 kanelstång 1 tsk gurkmeja 1 krm kardemumma, malen ev 2 msk smör
  • Till servering2 dl matlagningsyoghurt 1,5 dl mango chutney 4 papadums 1 kruka koriander neutral olja, till stekning

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.