Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet
Väääldigt länge sen jag uppdaterade matbloggen, men ikväll kände jag att det var dags. Lagade en SÅ god indisk rätt, så jag var tvungen att skriva ner receptet
inbakta köttfärsknyten med vitlökssås 5 pers. Idag har jag varit hemma i trädgården hela dagen, badat och solat om vartannat och även gått på löparbandet, ett tag på eftermiddagen kände jag mig såååå trött att jag bara gick in på soffan och satte på en film, men jag tror inte den hannt gå merrän 5 minuter så somnade jag
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Gör så här. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala
Här har ni härligt goda och stora köttbullar med indiska smaker. Känner ni currydoften. Åh, jag önskar så att ni kunde känna den härliga currydoften och framförallt – smaken
Indiska köttbullar med koriander. Min vänliga kollega hjälpte mig snabbt ur denna knipa genom att dels skicka två länkar med glutenfria receptsidor samt trycka ut ett recept på dessa indiska köttbullar, som låg på mitt skrivbord morgonen därpå
För att bryta av lite så ni inte blir helt utmattade av mitt tjat om den delen av mathimlen som ramlat ned i Skåne, så bjuder jag på lite av min mathimmel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.