Indiska lammfärsbiffar med myntasallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl röda linser, torkade
  • 11 rödlök
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 röd chilifrukt
  • 11 tumstor bit ingefära
  • 11 ägg
  • 12 tsk spiskummin
  • 11 msk curry
  • 1500 g lammfärs
  • 1100 g färsk spenat
  • 11 kruka mynta
  • 11 kruka koriander
  • 11 dl rostade mandelflagor/mandelspån
  • 11 lime
  • 11 msk olivolija
  • 1 neutral rapsolja till stekning
  • 13 krm salt
  • 12,5 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 11 klyfta vitlök, finriven
  • 110 cm gurka, fint tärnad
  • 1 salt, nymalen svartpeppar
  • 12 dl röda linser, torkade 1 rödlök 2 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt 1 tumstor bit ingefära 1 ägg 2 tsk spiskummin 1 msk curry 500 g lammfärs 100 g färsk spenat 1 kruka mynta 1 kruka koriander 1 dl rostade mandelflagor/mandelspån 1 lime 1 msk olivolija neutral rapsolja till stekning 3 krm salt
  • 1 Gurk- och yoghurtsås2,5 dl turkisk yoghurt (10 %) 1 klyfta vitlök, finriven 10 cm gurka, fint tärnad salt, nymalen svartpepparBörja med att röra samman yoghurt med en riven vitlök och fint tärnad gurka till såsen. Smaka avmed salt och peppar och ställ åt sidan. Koka linserna i ca 7 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av i stor finmaskig sil. Skala och riv rödlöken grovt. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chili och finriv ingefära. Lägg lök, vitlök, ingefära, chili, ägg, currypulver, spiskummin samt salt i en bunke och rör om väl. Tillsätt lammfärs samt linser och blanda ihop väl. Forma färsen till små biffar och stek i en stekpanna i neutral rapsolja till gyllene på båda sidor. Plocka myntablad och korianderblad. Finhacka korianderstjälkarna. Lägg i en salladskål tillsammans med spenat. Pressa på lime och ringla över lite olivolja. Salta och blanda försiktigt. Strö över rostad mandel. Servera de nystekta lammfärsbiffarna med myntasalladen och yoghurtsåsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.