1 Gurk-
och yoghurtsås2,5 dl turkisk yoghurt (10 %) 1 klyfta vitlök, finriven 10 cm gurka, fint tärnad salt, nymalen svartpepparBörja med att röra samman yoghurt med en riven vitlök och fint tärnad gurka till såsen. Smaka avmed salt och peppar och ställ åt sidan. Koka linserna i ca 7 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av i stor finmaskig sil. Skala och riv rödlöken grovt. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chili och finriv ingefära. Lägg lök, vitlök, ingefära, chili, ägg, currypulver, spiskummin samt salt i en bunke och rör om väl. Tillsätt lammfärs samt linser och blanda ihop väl. Forma färsen till små biffar och stek i en stekpanna i neutral rapsolja till gyllene på båda sidor. Plocka myntablad och korianderblad. Finhacka korianderstjälkarna. Lägg i en salladskål tillsammans med spenat. Pressa på lime och ringla över lite olivolja. Salta och blanda försiktigt. Strö över rostad mandel. Servera de nystekta lammfärsbiffarna med myntasalladen och yoghurtsåsen.
Lammfärsbiffar. Smaka av med salt och svartpeppar. Balsamvinäger Lammfärsbiffar. Servera gärna med. Rör ihop (ja, det är lättast att blanda med händerna) alla ingredienser och forma till 8 biffar. Stek i smör på hög/medelvärme ca 3 min på varje sida. Pensla dem med olja och sätt in i ugnen 35-45 min
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs grönsakerna i ett par, tre minuter. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och blanda sedan med sojabönor, avocado i mindre bitar och majs
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffarmed soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Servera järpar och sås med ris eller couscous. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala. Stek järparna runt om i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 min. Tillsätt löken och låt fräsa med tills den blivit mjuk, ca 3 min. Strö över 1 msk garam masala och låt fräsa med 1 minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.