Posts related to Indiskmatlagningav Anne Wilson - Indiskkokbok på svenskaIndiskvegetariskmat - IndiskkokbokavSumanaRayIndiskkokbokav Jack Santa Maria - Bästa indiskakokboken
Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Måndag = Vegetariskt. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Här är det den indiska kryddblandningen Garam masala som satt smak på grytan och som vi skriver i receptet har vi upptäckt att det är väldigt varierande hetta på de blandningar man köper i butikerna
Ibland är de hemodlade chilifrukterna väldigt olika i styrka, vilket jag erfarade personligen härom dagen med tårar i ögonen och bortdomnad gom och två små barn som tittade förvånat på sin pappa som drack fil, mjölk och mängder av vatten
Vi försöker äta lite mer vegetariskt här hemma och med hjälp av Quorn och pr-bolaget Amazing Alice, så har jag fått chansen att laga denna snabblagade ovo-vegetariska färssås gjord på quorn färs
Ett tips för att rädda maten efter jul är att planera sina inköp, att inte köpa julmatav tradition utan utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
Mixa salladsmixen i matberedare till finkornigt kross. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt frökross, linser, tomat, oregano och socker och koka upp
Tillsätt vatten, buljongpulver/tärning, och burktomaterna, och låt småkoka under lock en halvtimme. Det är inte ett dugg svårt att avstå från kött och äta vegetariskt emellanåt om man får sätta skeden i en sån här läcker anrättning
När de mjuknatvänder du i tomatpurén, chili och kryddorna. Yoghurt och finhackad mynta (soja- eller havreyoghurt eller turkiskt yoghurt funkar alldeles utmärkt) Chapatibröd– recept finns HÄR
Vi har hundratals recept kvar i Artusis fetekokbok, så oroa er inte, vi kommer att fortsätta laga oss igenom denna guldklimp och varva med tips om hur vi lagar italiensk mat här hemma, både på grå vardagar och röda helgdagar
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Dagens recept har jag dock inte lagat rakt av från boken utan gjort några justeringar på. Ytterligare ett pittabalanserat recept från Maten från min by - ayurveda för din hälsa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.