Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Gräddig linsgryta med tomat och spenat (4 port. Lägg löken, linserna och buljongen i en stekpanna och låt koka 10 min. Låt koka 5 min, tills tomaterna blivit varma men fortfarande håller formen och spenaten har sjunkit ihop
Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
”Matglädje tillhör alla tider, alla åldrar, alla samhällsgrupper och kulturer, den går hand i hand med alla andra nöjen i livet och är där för att trösta oss när de övriga försvinner”
Både smak och konsistens är ruskigt likt originalet (maken tyckte till och med att det kändes lite fel att äta morotslaxen eftersom det kändes som att äta riktig lax)
Vi serverade den underbara såsen tillsammans med pasta och rivna morötter. Vid de tillfällena har det ju i och för sig inte varit fler än runt ca tjugo personer där, så vi får väl se hur det går nu när det kommer mer folk
Tillsätt tomatpurén och låt den rosta med ytterligare några minuter. Skala och riv morötter och rotselleri på den grova sidan av rivjärnet eller med matberedarens rivskiva
Dessutom kostar linser bara en bråkdel av köttpriset så man kan gott kosta på ekologiska råvaror och därmed vara dubbelt så snäll till sig själv och naturen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.