Om inte så kan vi berätta att det är från "Grevinnan och betjänten", Miss Sophie pratar med sin betjänt om soppan som serveras och vad hon tycker ska drickas till
Servera indisk linsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt
Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
", tänkte jag när jag smakade på soppan till middagen idag. Smaka av med salt och peppar. Men när jag ätit en stund hade jag vant mig och den heta soppan var riktigt god
Den här rätten är väldigt väldigt god om man gillar den indiska kryddningen, och egentligen väldigt lätt att laga om man inte har en fru som vill envisas med att man ska baka hemgjort naanbröd
I en stor bunke, smält jästen med det varma vattnet. Rör ner resten av socker, mjölk (yoghurt), ägg, salt och tillräckligt med mjöl att göra en mjuk deg
Denna indiskasoppa gjord med gröna linser är värmande och mättande. Det är en fin balans mellan alla smaker och det känns så bra att smaksätta den med en indisk kryddblandning man blandat till själv
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.