Jag gick för ett tag sedan en kurs i indisk matlagning, och det jag tog mest intryck av var hur de inom den indiska matlagningskonsten utvecklade smaker på mycket enkla sätt
Servera indisk linsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt
ris, Naanbröd, ugnsrostad blomkål medindiska kryddor och lime. När det gällde grönsaker till grytan så plockade vi fram ett gammalt favoritrecept från vårt receptarkiv och bjöd på ugnsrostad blomkål medindiska kryddor till
Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Värm på naanbrödet i ugnen och servera till soppan. Fräs allting i 1 msk olja i en stor kastrull tillsammans med 2-3 msk garam masala, beroende på hur kryddig du vill ha din sopppa. 1 paket naanbröd
Servera tillsammans med ris och gärna ett gott bröd till. Idag kokas det köttgryta på högrev. Självklart blir det bättre med ex färsk ingefära och vitlök
Den här rätten är väldigt väldigt god om man gillar den indiska kryddningen, och egentligen väldigt lätt att laga om man inte har en fru som vill envisas med att man ska baka hemgjort naanbröd
I en stor bunke, smält jästen med det varma vattnet. Rör ner resten av socker, mjölk (yoghurt), ägg, salt och tillräckligt med mjöl att göra en mjuk deg
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.