Så här gör du. 60 minuter. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka, 25–30 cm lång och 12–15 cm bred. Sätt in plåtarna, en i taget, högt upp i ugnen och grädda bröden 2–3 minuter på varje sida, tills de fått bruna fläckar
Börja med att göra naanbrödet. Servera grytan med naanbrödet. Värm mjölkdrycken tills den är fingervarm. Smula ned jästen i en bunke, slå över mjölkdrycken och rör om
Någon som är sugen på indiskt. Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Att själv laga indiskt är inget jag gör särskilt ofta. Lite brödbak fick det också bli och det naan. Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan (om du gräddar i stekpanna)
Undrar ni varför jag skriver bara naan och inte naanbröd. Naan är ett platt indiskt bröd. Precis som chapati är naan gott att skopa upp mustig indisk gryta (shaak) med
Värm på naanbrödet i ugnen och servera till soppan. 1 paket naanbröd. 1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala morötter, potatis, vitlök, ingefära och ½ gul lök
Naanbröd 6 st 25 g jäst 2 dl mjölk, 37° 7,5 dl vetemjöl 1 ägg 1 dl naturell yoghurt, 3 % 2 msk olja 1 tsk salt 0,5 tsk bakpulver Ugnstemperatur 275 grill Gör så här Rör ut jästen med den ljumma mjölken
Den här rätten är väldigt väldigt god om man gillar den indiska kryddningen, och egentligen väldigt lätt att laga om man inte har en fru som vill envisas med att man ska baka hemgjort naanbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.