Strö över koriander och servera som tillbehör eller som ensamrätt med naan, indiskt bröd. Koka blomkålen och potatisen i lite vatten tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja, paprikapulver, asafetida och salt tills grönsakerna är nästan färdiga
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Skär kycklingen i bitar och stek dem färdiga i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör tillsammans med paprikabitar, ingefära, kummin och svartpeppar
Krydda med garam masala och röd currypasta. I med buljongtärning, krossade tomater och kokosmjölk. Gjorde denna mumsiga gryta på det som fanns i kyl och skafferi
Verkligen synd för jag gillar indiskt. På bilden serveras rätten med lite ris, men den finns inte med i uträkningen åt oss Viktväktare utan man får lägga till points
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs det. Krydda med curry när det fått lite färg. Indiskkikärtsgryta (ca 4 portioner). Indiskkikärtsgryta (ca 4 portioner)
Igår åt vi lax och grönsakswok med ingefära, spiskummin och chili, och idag fortsatte vi det kryddiga spåret med en varm och småhet kikärtsgryta som doftar kardemumma, kanel och ingefära
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.