Det här var enenkel och smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Jag misstänkte att den angivna mängden skulle bli lite för mycket för min smak, så jag tillsatte lite i taget tills jag var nöjd med styrkan
Den här kikärtsgrytan är ganska stark och passar de som tycker om indisk mat med lite hetta. Kikärtor är en viktig proteinkälla i det indiska vegetariska köket
Igår åt vi lax och grönsakswok med ingefära, spiskummin och chili, och idag fortsatte vi det kryddiga spåret meden varm och småhet kikärtsgryta som doftar kardemumma, kanel och ingefära
Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa enliten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna
Grunden i enindisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Häll allt i en slow-cooker eller kastrull tillsammansmedtomatsåsen och cocosmjölken. Smält smör med olja i en panna, och när tempen gått upp, tillsätt vitlök plus tandoori masala
Skär kycklingen i bitar och stek dem färdiga i en stekpanna med smör. En mustig och god gryta som kanske egentligen passar bäst en ruskig höstkväll men eftersom min sambo är galen i grytor av alla dess slag får jag väl stå ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.