Idag vill jag bjuda på en god Blåbärskaka i cheesecakemodell. Jag tycker så mycket om att gå i skogen och plocka bär och frysen fylls med alltför många liter av både blåbär och hallon
När man tempererar choklad och gjuter praliner och hoppas på det bästa. Började dagen med att baka bröd efter ett nytt recept, där brödet gräddas i en gryta i ugnen
1. Värm ugnen till 135 grader. Tvätta grönsakerna och skär i ganska stora bitar. Grovhacka vitlöken. Blanda grönsakerna i en ugnsform tillsammans med olivolja, vinäger, kryddor och honung
Det ångrade jag inte. Sedan levererades en av mitt livs bästa oxfiléer, så nära perfektion man kan komma och med ugnsrostade tomater som smakade så koncentrerat av tomat att man nästan inte tror det är möjligt med så bra råvara och tillagning i samma kombination
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Var en del flaskor som jag fick slänga och det gillar inte jag, så nu måste jag skärpa mig… första nyårslöftet
Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låter det svalna helt innan man skär i det. Givetvis så åkte det ned ett antal skivor ut till skärgården och var gott som tusan till både västerbottenost och kräftor likväl som på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.