Böntacos med avokadokrämTacofräs måste inte alltid betyda köttfärs och färdig kryddmix. Smaka på det här!

Ingredienser

  • gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 spiskummin
  • 1 chilipulver
  • 1 kidneybönor
  • 1 borlottibönor
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 tortillachips
  • 1 gräddfil
  • 1 rapsolja
  • 1 salt + nymald svartpeppar
  • 1 avokador
  • 1 vitllöksklyfta
  • 1 lime
  • 14 portioner Ingredienser 2 gula lökar 1 röd paprika 1 tsk spiskummin 1/2 tsk chilipulver 1 burk kidneybönor 2 burkar borlottibönor 1 romansalladshuvud 1/2 påse tortillachips 1 dl gräddfil rapsolja salt + nymald svartpeppar Avokadokräm 2 avokador 1/2 vitllöksklyfta 1 limeBöntacos med avokadokräm 1. Skala och strimla löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
  • 2. Fräs lök, paprika, spiskummin och chilipulver i 2 msk olja i en panna 5 min.
  • 3. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem och 1 dl vatten till pannan. Låt puttra ihop. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  • 4. Avokadokräm: Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ut och mosa köttet. Finriv och tillsätt vitlöken. Pressa ner 1 msk limesaft. Krydda med 2 krm salt.
  • 5. Skölj och skiva tomaterna. Skölj och strimla salladen.
  • 6. Duka upp de olika tillbehören. Servera med gräddfil och gärna med extra limeklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.