Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Den använder jag till allt möjligt, soppor, vegetariska rätter, och som här till fläskkarré
1 karré eller kotlettrad på ca 1 kg. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök
Lägg laxen i en ugnsform. Topping. Rör ihop färskost, senap, honung, salt och peppar, och bred på laxen. Strö på mandelspån och pumpakärnor och ringla olja över
Salta och krydda karréskivorna, lägg dem i en ugnsform. 8 skivor fläskkarré. Torka av de soltorkade tomaterna från olja annars flyter oljan omkring och ser osmaklig ut, skär dem i mindre bitar och strö över köttet
Karré. Gnid in karrén med salt, peppar och vitlök. Skär ett cirka 10 centimeter djupt snitt längs med karrén så att det bildas en ficka. 1 bit fläskkarré, cirka kg
Krydda karrén och bryn den ev. Lägg grönsaker och karrén samt kokosmjölken i lergrytan. Skär upp karrén i skivor och servera den tillsammans med grönsakspurén och ev
I lördags marinerade jag lite karré och spett med fläskfilé som fått ligga i en god vitlöksmarinad. Är det inte galet vad gott det är med grillat, speciellt när kvällssolen värmer en aprilkväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.