Ibland dyker ett matminne från dagis upp i mitt huvud, en panerad fisk med krispigt mandeltäcke på. Det var vad jag minns väldigt gott och det här var ett försök att likna det
Täck i långpannan med vatten en bit upp på steken. När vattnet kokar i formen vänd steken med svålen ner i vattnet, ca 15 minuter, tills fettet är genomskinligt. 2 dl+ vatten till långpannan
Därför hoppas jag attapproximationen gör den rätta. Vänd slutligen ner potatisen i såsen och servera med något matigt men gärna smalt, fräscht och grönt
tomat. Hemgjord kebab som smakar som på pizzerian är inte svårt att göra. tomat. Istället för att ha en roterade "rulle" av kött så steker jag köttet nästan klart i en gryta i ugnen
En sked av köttskyn är mycket gott att ha i buljongen. 8 - 10 portioner. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Putsa och bind upp karrén om det inte redan är gjort
Färdig att servera. Hacka rödlöken och blanda den med creme freichen och Filadelphiaosten. Häll över smeten i en liten skål och garnera med stenbitsrom
Den blir faktiskt till och med bättre om den får stå över natten i kylskåpet. Musik att bli glad av. Receptet är till 10 personer så det blir mycket men å andra sidan är det så gott så man vill helt enkelt inte att det ska ta slut på en dag. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min. Lägg i kylen minst 3 timmar, helst äver natten
Superenkelt att göra och mättande. Ett urgott recept från Hemmets. Traj änd lajk. I originalreceptet skulle det vara grevéost, men det har jag oerhört svårt för, så jag tog min favoritost istället