Honungsbakad lax i ugn
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • laxfilé
  • 1 grov senap
  • 1 honung
  • 1 vitlök, rivna
  • 1 citron, det gula skalet
  • 1 chiliflakes eller svartpeppar
  • 1 röda lökar, skalade
  • 1 olivolja
  • 1 salladshuvud
  • 1 edamamebönor, frysta
  • 1 vårlökar, tunt skivade på snedden
  • 1 gurka, i bitar
  • 1 rädisor, klyftade
  • 1 ärtskott
  • 1 avokado, klyftade
  • 1 dill
  • 1 tjock yoghurt
  • 1 salt och vitpeppar
  • 1 blandade rostade fröer och nötter t ex pumpa, solros, blå vallmo, sesam, pistasch
  • 1 blodapelsin, pressad samt lite av det gula av skalet rivet
  • 1 timjan
  • 1 salt och peppar1. Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader varmluft. 2. Lägg laxen i en långpanna, salta. Blanda senap, honung, vitlök, citron och chili, bred ut över laxen. Lägg lökarna med rotfästet neråt på skärbrädan, skär klyftor men inte helt igenom. 3. Lägg lökarna bredvid fisken. Ringla olja på lökarna och salta. 4. Grädda allt mitt i ugnen ca 20 minuter.5. Gör sallad och dressing under tiden. Smaksätt yoghurt med rivet citronskal, hackad dill, salt och peppar. 6. Ställ i kyl medan du gör klar salladen. Skaka ihop ingredienserna till vinägrett i en burk med lock, ställ åt sidan. 7. Lägg grönsakerna på ett fat, toppa med avokado och blanda varsamt med vinägrett. Garnera med frön och dill eller timjan.8. Kontrollera laxen mot slutet, den ska dela sig lätt när man känner med en gaffel och få en gyllene yta så ge den en snabb skjuts genom att flytta upp den en fals i ugnen och öka värmen till grill om det behövs. 9. Servera lax, lök och sallad med citrondressingen. Laxen går bra att äta såväl varm som ljummen och kall.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.