God morgon,. Hoppas att söndagen börjat på bästa sätt. Här är det redan full fix inför eftermiddagen då vi får trevliga gäster på besök, de ska få agera smakpanel på ett par nya rätter jag vill testa inför ett galej i sommar
Att använda öl i matlagningen är väl varken paleo eller lchf egentligen. Men det mesta kokar ju bort, så det händer att vi gör det ibland ändå - och då är det Rignes Lite, som är glutenfri, vi använder
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 1 timme. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Detta var gott. Marinera köttet i minst en timme (jag marinerade den säkert i 3 timmar), bryn den snabbt runt om i en stekpanna och efterstek den sedan i ugn i cirka 15-20 minuter
Ugn 200°. Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar. Bryn dem i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också