Hjortstek med Jordärtskockspuré
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800-1000 g hjortstek
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk hackad timjan
  • Smör till stekning
  • Fond/buljong + vatten så mycket att det täcker över halva steken i grytan
  •  
  • Jordärtskockpuré
  • 10-12 skalade jordärtskockor
  • 2 potatisar om det behövs
  • Citronsaft
  • 2 dl avrunnen gräddfil
  •  
  • Halstrade jordärtskockor och morötter
  • 2-3 jordärtskockor (beroende på storlek)
  • 2 stora morötter
  •  
  • Vinägersky
  • 1 schalottenlök
  • skalad och skivad
  • 1 msk farinsocker
  • 1/2 dl flytande kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 6 enbär
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl sherry
  • 1 msk vinäger

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.