Himmelsktmed en mullig Riesling. Grunda medsparris på varma tallrikar, lägg varsamt på torskryggen, häll över skirat smör, och strö över "serranochips"
Jag kunde inte hålla mig, utan tjuvstartade i väntan på den svenska sparrisenmed en tysk dito. Jag vaknade med en huvudvärk från H och kunde inte ta mig ur sängen förrän fram på eftermiddagen
Torskryggen långsambakas, den gröna sparrisen steks för att bibehålla sina underbara smaker – det hela serveras med ljuvligt ramslökssmör och italiensk potatis
Vill man fuska, går det lika bra att köpa färdig hollandaisesås och krydda den med hackad dill. Detta är en härlig vårrätt, passar bra att göra nu när sparrisen är som finast
Lägg sparris, fänkål och räkor runt ena halvan av tallriken och toppa med lite plockad fänkålsdill. Riv osten och blanda den med potatis, gräslök, salt och peppar
Servera med en kokt sparrispotatis & en bit bränd citron. Tvätta morötterna noga, låt gärna lite blast sitta kvar, de är både fint & gott (spara lite blast att garnera med)
Mjäll och fin torskrygg tillsammans med smält smör och pepparrot - en oslagbar kombination. Mixa potatisen med stavmixer till en slät konsistens och späd eventuellt med kokgrädden
När du kokar färskpotatis så koka gärna upp vattnet först och ha sen i rikligt med dillstjälkar. Sätt en stekpanna på hög värme, ha i olivoljan och stek nu sparrisen där i
Annars kan man ersätta den med vanlig fransk senap och smaksätta den med lite rosépeppar. Smörj en ugnfast form och lägg i tomatskivorna och den vita sparrisen
Torskryggmed smörsky och sparrisEfter att min fru varit på Hedmans Krog i Wästra Torp nära Smygehuk med sin mamma och en väninna och berättat vad de ätit så hittade jag på en egen variant på deras torskrygg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.