Ett knippe sparris, grön eller vit. Ju enklare du gör det, desto godare blir det. Rimma torskbitarna i 10-procentig saltlag (t ex 0,5 dl salt i 0,5 liter vatten) i en halvtimme
Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal
Grillade paket av rosévinsbrässerad torskrygg med grön sparris. Grillade limehalvor. Som tillbehör serverade jag grillade limehalvor (samma lime som skalet till fisken kom från), att grilla dem gör att saften från limen blir lite sötare och man får även ut mer saft från limen när den är varm
Servera med grillad sparris och parmesanost. En rätt som passar både till vardag och fest. Hos oss blir det ibland lite festligare en vardagskväll och sedan enklare till helgen
4 personer. 20 gröna sparrisar. riven parmesan. Rucolasallad. Crema de Balsamico. 1. Ansa sparrisen. 2. Grilla den hastigt i panna eller på grillen och varmhåll i ugnen 125 grader
Enkla, men ack så goda smaker som gifter sig perfekt. Sommarmat när den är som bäst. 4 pers. 4 skivor entrecote grillas på grillen eller i grillpanna och låt vila 10 minuter före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.