Jag sprang på färsk torskrygg till ett okej pris i helgen så då fick det bli lördagens middag. Med tanke på att jag hade varit på seminarium i Västerås hela dagen blev det en ganska enkel anrättning
Ett knippe sparris, grön eller vit. Grunda med sparris på varma tallrikar, lägg varsamt på torskryggen, häll över skirat smör, och strö över "serranochips"
Jag vaknade med en huvudvärk från H och kunde inte ta mig ur sängen förrän fram på eftermiddagen. Jag kunde inte hålla mig, utan tjuvstartade i väntan på den svenska sparrisen med en tysk dito
Smörstekttorskryggmed rödvinssmör och blomkålspure. Lägg upp som på bilden och ringla lite brynt smör på blomkålspuréen och torskryggen innan du lägger på rödvinssmöret och ärtskotten
Bacon & soltorkad tomattoppad torskryggmed vitvin/parmesansås. jag hade broccolimos (bara mixa kokt broccoli med lite färskost, ev lite creme fraiche/grädde) salt & peppar) & lite sallad
Lägg ned torskryggen i pannan med skinnet nedåt. Torskrygg. Blanda mjukt smör och mjöl i en skål med en gaffel till en pastaredning och rör ned i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.