1 ströbröd,
mandelmjöl eller sesamfrön, till formen
1 små
tomater, alt. 1 röd lök, skivad
1 grönsallad
och ev. en klick tjock yoghurt1. Förväll blomkål ca 5 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och spola av med kallvatten, låt rinna av ordentligt.2. Fräs grönkål hastigt i smör, låt svalna.3. Förbered en en springform: Kläm fast bakpapper i botten, smöra och bröa sidorna.4. Sätt ugnen på 180 grader (vanlig ugn). Vispa upp äggen litegrann, tillsätt crème fraîche och de torra ingredienserna, vispa ut eventuella klumpar. För att undvika klumpar kan du blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten.5. När smeten är slät rör du ner ost, blomkål och grönkål. Häll smeten i formen, garnera med tomater och eller lök på toppen.6. Grädda mitt i ugnen tills kakan har stelnat och fått gyllene färg. Det tar ca 45 minuter.7. Servera med grönsallad och yoghurt. En brödbit eller ett par nachos och sriracha (het sås) kan vara gott till. TipsSmaksätt smeten med hackad dill, gräslök eller persilja.Kakan är lika god varm som kall och går utmärkt att förbereda dagen innan.
Jag har fortfarande min farmors gamla gutjärnspanna på besök här hemma. Jag har så många planer för den - då jag inte har en stekpanna jag kan ställa i ugnen i Milano tänkte jag passa på här
Dessa biffar. Dom är helt enkelt makalöst goda. Jag fick receptet på dem i en Linas matkasse för ett par månader sedan och vi har ätit dem flera ggr sedan dess
Lättlagad vegetarisk gratäng. 6 - 8 portioner. 500 g pasta 4 små schalottenlökar 2 vitlöksklyftor smör eller olja till stekning 250 g skogschampinjoner 350 g kantareller 3 ½ dl vispgrädde 2 dl riven parmesanost salt och peppar 2 kulor mozzarellaost à 125 g
1 litet blåmkålshuvud ca 350g1 stor broccoli 250g4 ägg2 msk sambal oelek3 klyftor vitlökÖrtsaltSvartpepparKorianderOlja till formenSätt ugnen på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.