Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. När jag hade tjejmiddag för ett tag sedan bjöd jag på ännu en sorts pimpade chips, nämligen dessa med creme fraiche, löjrom och hackad rödlök
För vem har inte ätit rösti med creme fraîche, stenbitsrom och hackad rödlök som en retroförrätt (fast numera är det en middgsrätt för min del) OCH halv avokado toppad med samma saker, likaså som en retroförrätt
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Först ut för året är det enkla men mycket goda och festliga recept på gratinerade ostron
Enkelt att göra men tycker tyvärr att det var otroligt dålig smak på allt i detta receptet. Fiskgratäng med dijon och crèmefraicheRecept för 2 personer1 paket fryst fisk1 tsk salt1 ½ krm svarpeppar1 dl mjölk/grädde1 dl crème fraiche3 tsk dijonsenap1 msk nykrossad dragon eller 2 msk kapris1 dl riven ostSkär det halvtinade fiskblocket i centimeterstora skivor. Recept för 2 personer
Originalreceptet kommer från Expressens tredje LCHF bilaga. Men jag har ändrat receptet liteSpenatplättar med räkor och pepparrots crème fraiche Recept för 4 personer400g spenat3 ägg1½ dl grädde2 tsk fiberhusk175g skalade räkor. 2 dl crème fraiche 1 msk pepparrot2 tsk dillTina spenaten och krama ur allt vatten. Spenatplättar med räkor och pepparrots crème fraiche Recept för 4 personer
Jag brukar blanda med hickory-sås, tjockare grillolja, bbq-sås samt grillsås med kakao och chili. Idag kommer ett riktigt pangrecept som jag bara måste dela med mig utav och absolut tycker att ni ska prova på inom en väldigt snar framtid
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
Hursomhelst förra helgen gjorde jag en variant hemmagjord choklad med jordnötssmör och hallon. Tidigare har jag gjort en hemmagjord choklad med cashewnötter, gojibär och havsalt och hemmagjorda chokladpraliner med jordnötssmör/bananfyllning
Dessutom använder jag min saltgurka i min hemmagjorda hamburgerdressing, blir så fräscht. Det är så himla enkelt att göra sin egna saltgurka och på så sätt slippa massa onödiga tillsatser, tar kanske 5 minuter bara
Det här receptet är jag väldigt nöjd med. Jag har gjort ett annat liknande recept tidigare där jag använder den här tekniken för att göra Chorizo, men du kan säkert också försöka luska ut andra klassiska korvkryddningar och köra på dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.