Helstekt fläskkarré med brysselkål och bacon
Touchoftaste
Touchoftaste
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré
  • 11 bit ingefära, färsk riven (välj mängd efter hetta/smak)
  • 1 salt och peppar
  • 1 Sås
  • 11 st lök, gul hackad
  • 10.5 msk rapsolja
  • 10.5 msk smör
  • 10.5 tsk chili, röd finhackad
  • 10.5 dl vitt vin
  • 11 dl vatten
  • 11.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond
  • 10.5 st lime, rivet skal samt saften av
  • 10.5 tsk soja, Kikkoman
  • 12 dl grädde, 40%
  • 1 Garnering
  • 1 brysselkål
  • 1 Bacon
  • 1 honungGnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°. Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili. Häll i vinet och reducera till hälften, tillsätt vatten fond, limeskal och saft samt soja, låt koka ca 5 min. Häll i grädden, koka upp och red vid behov av med maizena. Rensa och blanchera brysselkålen, dela i halvor. Skiva bacon fint och knaperstek i pannan.  Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.