11 bit
ingefära, färsk riven (välj mängd efter hetta/smak)
1 salt
och peppar
1
Sås
11 st
lök, gul hackad
10.5 msk
rapsolja
10.5 msk
smör
10.5 tsk
chili, röd finhackad
10.5 dl
vitt vin
11 dl
vatten
11.5 msk
Bong Touch of Taste Kalvfond eller Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond
10.5 st
lime, rivet skal samt saften av
10.5 tsk
soja, Kikkoman
12 dl
grädde, 40%
1
Garnering
1
brysselkål
1
Bacon
1 honungGnid/rubba
in ingefära, salt och peppar på karrén. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°. Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili. Häll i vinet och reducera till hälften, tillsätt vatten fond, limeskal och saft samt soja, låt koka ca 5 min. Häll i grädden, koka upp och red vid behov av med maizena. Rensa och blanchera brysselkålen, dela i halvor. Skiva bacon fint och knaperstek i pannan. Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar.
Ingredienser Portioner. 6 2 kg högrev 1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk konc ox- eller kalvfond 3 msk tomatpuré 3 lagerblad 1 tsk timjan 200 g små champinjoner 200 g små schalottenlökar ev majsstärkelse (Maizena) vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Salladen med krispig baconoch knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen. Smaka upp med lite balsamvinäger och stekskyn från panna
Ta ut fläskkarrénoch lägg över i en ugnsform. Broccoli kan du rensa och skära i buketter och lägga i en kastrull med lite vatten i så att det bara är att koka dem några minuter innan servering
Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter. Den andra är klassisk svenne-sommarmat i form av grillad fläskkarré
Brysselkål är supernyttig, innehåller massor med c-vitamin, folsyra och järn. Igår fick den bli ett tillbehör till en god gryta jag gjorde, tillsammans medbaconoch worcestershiresås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.