Middagsrätter

Middagsrätter

Kalops med inlagda rödbetor

Kalops med inlagda rödbetor

Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en gryta
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Skär köttet i tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötter och palsternacka i skivor
Risotto, grundrecept

Risotto, grundrecept

1 l kycklingbuljong. 12 schalottenlökar, finhackade. 11 dl Zeta olivolja. 13 dl Zeta Casa Di Luca Arborioris eller Camaroliris
Bästa köttfärsgratängen

Bästa köttfärsgratängen

500 g köttfärs. 12 msk smör. 11 st gul lök. 12 msk tomatpuré. 10. 5 dl chilisås. 12 st vitlöksklyftor. 12 msk kalvfond
Kassler och Broccoligratäng

Kassler och Broccoligratäng

Broccoligratäng med kassler/skink- och ostsås. 500g färsk eller fryst broccoli. 1 purjolök. 400 g rökt skinka eller kassler i tärningar
Kassler och potatisgratäng

Kassler och potatisgratäng

Det är smidigt att göra en gratäng med allt i en form. I denna rätt varvas potatis och kassler som sedan toppas med tomater och ost
Honungskryddad kotlettrad

Honungskryddad kotlettrad

1. Sätt ugnen på 175ºC. 2. Bryn kotletten i lite smör i en stekpanna. Salta och lägg den i en stor ugnssäkert form
Porterstek nr 2

Porterstek nr 2

Detta är en av mina favoriträtter och det är såsen som gör rätten. 1,5 kg kött av fransyska, innelår, högrev etc, av älg eller nöt
Klassisk köttfärslimpa

Klassisk köttfärslimpa

Klassisk köttfärslimpa. Goddag där ute. Idag är det inte riktigt lika fint väder som igår, i alla fal inte i Växjö-trakten
Fläskytterfilé i sockerkaksform

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Lättlagad och god kötträtt, där köttet blir saftigt och smakrikt eftersom. det bakas i sin sås. Till 4 portioner