Missförstå mig rätt, jag tycker absolut att man ska avstå från tillsatt raffinerat socker, glukosirap och liknande, och har man svajigt blodsocker kanske man behöver vara lite extra försiktig medfrukt, men i min värld är det en stor skillnad mellan en frukt och socker
En handfull nöt/fruktblandning fungerar utmärkt som ett mättande och näringsrikt mellanmål. 100g rostade kikärtor 200g sötmandel 100g torkad papaya i småbitar 100g blandad torkadfrukt Blanda alla ingredienser och lägg upp i påsar eller småbyttor. 100g torkad papaya. 100g blandad torkadfrukt
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, kärnorna, torkade aprikoser och tranbär
Det är i ju i stort sett en hel rätt i en enda panna, fullproppad med godsaker. Om vi vill spicea upp den lite extra så kan jag verkligen rekommendera att steka med lite harissapasta tillsammans med grönsakerna
Dekorera med paprika och timjan. Strö över nötter och torkadfrukt. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet 10 minuter i nedre delen av ugnen
1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.