Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkadefrukten
Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, kärnorna, torkade aprikoser och tranbär. Hacka valnötterna grovt och låt hasselnötterna vara hela, rosta dem i ugnen i några minuter
Eller ja, sallad och sallad. Inspirationen kommer så klart ifrån Marocko, men jag har höftat och hittat på lite allt eftersom jag själv tyckte att det lät gott och inte
frön – jag körde vallmo, hampa, solrosfrönoch pumpakärnor. Inlägget Glutenfria bullar med nötter och torkad frukt dök först upp på A Big Heart & Soul - Jessica Clarén
1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, kärnorna, torkade aprikoser och tranbär. Hacka valnötterna grovt och låt hasselnötterna vara hela, rosta dem i ugnen i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.