Ingredienser Portioner: 1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10:- Rabatt Axa 250-1500 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Fröer & Kärnor 25 % rabatt Risenta 150-1000 g Mer info Ladda kupong
Det här mellanmörka surdegsbrödetmed aprikoser och pistagenötter är absolut värt att testa. Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension
Blanda i en glasburk o täck med plastfolie. skär några skåror med en vass kniv. ta i ca 5 dl av mjölet o frukten. Ta upp o forma 1 limpà o resten frallor (eller2 limpor )på ett mjölat bakplåtspapper, lägg limpan i en brödform och frallor på bakplåtspapper
Toppa brödet med lite pumpakärnoroch sikta ekologiskt grovt rågmjöl på. pumpakärnor. Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen
Dekorera med paprika och timjan. Strö över nötter ochtorkadfrukt. Hacka eller mixa samman vetemjöl, cashewnötter, smör och vatten till en smidig pajdeg
frön – jag körde vallmo, hampa, solrosfrön ochpumpakärnor. Inlägget Glutenfria bullar med nötter ochtorkadfrukt dök först upp på A Big Heart & Soul - Jessica Clarén
Toppa brödet med lite pumpakärnoroch sikta ekologiskt grovt rågmjöl på. Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen
Bred chokladen på kexen och toppa med nötter ochfrukt. Hacka nötterna ochfrukten. Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågugnen
Låt det fräsa med ytterligare några minuter. Skala löken och hacka den. torkade granatäpplekärnor. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet runt om tills det fått fin färg
En påse smågodis eller en påse med nötter ochtorkadfrukt. Nötterna ochfrukten innehåller mer fett och av en betydligt bättre kvalitet med hög andel omättat och fleromättat fett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.