Det är nästan lite svårt att hänga med i vårens rasande tempo just nu. Men det bröts tvärt av på Påskafton med alla mer eller mindre fint målade ägg, färggranna fjädrar, påskgodis och rolig film
Dessa godbitar innehåller dock oftast nötter och därmed inte lämplig för alla att förtära. Basen består av kokos där jag adderade torkade aprikoser och färska dadlar
Lägg aprikoserna i formen som är klädd med pajdegen, fördela fyllningen över. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Vaniljkokt rabarber med mjukglass på vanlig vaniljglass som du blandar upp med vispgrädde. Smaksätt eventuellt lagen med mer socker om rabarbern är väldigt sur
Sötad är den med färska dadlar och chokladsmaken kommer från "vanligt" kakaopulver. I förra månadens nyhetsbrev visade jag ett recept på en ljuvlig, lättgjord hasselnötsmousse (vegansk, om inte honung tillsätts)
Dela aprikoserna på längden. Koka bitarna i en liten kastrull med vitvinsglöggen 5-10 min på svag värme tills glöggen kokat in. 100g soltorkade aprikoser
Så jag blev serverad kaffe och pannkaka med grädde och sylt ute i köket, så där satt jag och snackade med Charlie och Matilda (i omgångar, de gick liksom i skift ute på kalaset) och så bläddrade jag i en bakbok som de hade på en hylla i köket
Denna dessert är god tillsammans med pistageglass. Servera med glass. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. 4 st aprikoser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.