Vi valde att göra hasselnötsmoussen för den trodde vi att pappan i familjen skulle tycka om. I fredags bakade Alma och jag ännu ett recept från Roy Fares bok Sweet
Sorbet och sura band med hasselnötsmoussePortioner. Hasselnötsmousse. (görs 1 dag innan) 230 g åkerbärspuré 310 g socker 6 g pektin 50 g glukos 5 g citronsyra 5 g vodka Hasselnötsmousse. (görs 1 dag innan) 230 g åkerbärspuré 310 g socker 6 g pektin 50 g glukos 5 g citronsyra 5 g vodka Hasselnötsmousse
Himmelsk hasselnötsmousse med kanderade nötter. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
Jag har testa att göra hasselnötsmousse och den var helt galet god. I den skall man ha hasselnötskräm typ Nutella men det är himla gott att göra egen hasselnötskräm
Tårtan består dels av en sockerkaksbotten, receptet jag använde var detta minus russin, äpple och strössel, dels av två lager fyllning där det understa lagret är en kanel- och kardemummasmakande äppelkompott och det övre lagret en hasselnötsmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.