Smöra och bröa en sockerkaksformmed kokosflingor och häll sedan ner smeten i formen. Provade att bröa med kokosflingor som hon rekomenderade och det blev väldigt gott ihop tillsammans med saffranet och det doftade väldigt gott av saffran och kokos när den gräddades i ugnen
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. 2 ägg 30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
Koka upp socker och vatten i en kastrull. 1 1/2 dl strösocker. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Så jag ska försöka göra det så enkelt jag kan här så det inte slutar för er med ett bränt durkslag, en förstörd kastrull och bokstavligt talat brända mandlar som det gjorde för en annan
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Att göra bända mandlar är inte så svårt men var försiktig så inte sockret blir bränt. Lägg mandlar, vatten och socker i en kastrull eller en stekpanna och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Rör om så att alla mandlar blir sockertäckta. Låt kallna 1 dl strösocker. Smält sockret tills det blir ljusbrunt i en tjockbottnad och vid kastrull och tillsätt mandeln
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.