Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Provade att bröa med kokosflingor som hon rekomenderade och det blev väldigt gott ihop tillsammans med saffranet och det doftade väldigt gott av saffran och kokos när den gräddades i ugnen
Här delar jag med mig av en enkel och matig paj på zuccin och spenat. Smörj formen med kokosolja. Jag älskar paj och numera när jag inte äter vetemjöl så har det inte serverats så mycket paj här hemma
Valfri topping (jag hade glutenfria Oreos från Glutano). Ta sedan fram en bunke och häll över den tjocka kokosmjölken som ska ha stelnat när den stod i kylen – alltså inte vattnet – tillsätt några matskedar sukrilett och vispa sedan till en grädde med en elvisp
Mixa med hasselnöttsmöret, kokossockret och kaffet till en jämn smet. Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Produkten har en mindre bismak med bra sötma och är utan kolhydrater och kalorier. Med andra ord är jag långt ifrån en expert på det här området, däremot brinner jag enormt för det här ämnet, inte så att jag står på barrikaderna och skaldar -LCHF åt alla, för det tror jag kanske inte riktigt på, vi är alla olika och en del behöver mer kolhydrater och en del mindre, det är bara upp till dig själv att hitta en livsstil som passar just dig
Idag åker min man Artur iväg för en weekend med sin pappa och brorsa. I detta fall använde jag färdiggköpt jordnötssmör vilken jag blandade med lite sötning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.