Många kryddblandningar innehåller väldigt många saker som man kanske inte vill ha i sin mat. Därför gör jag egna, hemmagjorda kryddblandningar och här är de recept jag har provat använda för just tacokrydda, tandoori och grillkrydda
Sätt ugnen på 225 grader eller 200 på varmluftsugnen och rosta paprikan tills den är nästan svart. Lägg paprikan i en påse eller omslag så skinnet lossnar lättare
Inlägget Maakouda- Nordafrikanska potatisbullar dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 portioner 5-6 st mjöliga potatisar 1 gul lök 2 ägg 4-5 msk finhackad färsk koriander (kan ersättas med persilja) 0,5 dl vetemjöl 1 finhackad chili eller chilipulver (kan uteslutas) 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk gurkmeja Salt & peppar Olja till stekning Ca 0,5 dl vetemjöl att doppa potatisbullarna i Recept på andra goda potatisbiffar hittar du HÄR. 5-6 st mjöliga potatisar. 4-5 msk finhackad färsk koriander
Tillsätt harissa och salt. Vi hade lite dadlar och brysselkål kvar i frysen sedan julhelgen och de passade perfekt att använda i denna nordafrikanska gryta
ca ½ dl finhackade inlagd citron (se här) alternativt 1 - 2 msk saft av pressad citron + 1 tsk rivet citronskal. 10 - 15 oliver, urkärnade och halverade. Låt dem steka på medelhög till hög värme i ca 8 - 10 minuter. Låt den puttra i ca 20 - 30 minuter. ca ½ dl finhackade inlagd citron (se här) alternativt 1 - 2 msk saft av pressad citron + 1 tsk rivet citronskal. 10 - 15 oliver, urkärnade och halverade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.