Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Låt jäsa i 15 min. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig
Marockansk lammfärsgryta4 portioner400 g lammfärs1 st gul lök1 st vitlök solo1 röd paprika½ st röd chilifrukt2 msk riven ingefära1 tsk spiskummin eller mer =)2 burkar cocktailtomater2 msk rapsolja15 st torkade aprikoserSkala och hacka lök och vitlök, samt paprika och chili
Den här förträffliga kikärtsgrytan var väldigt enkel att röra ihop. Idén till receptet kommer från ett recept på en liknande gryta som som jag hittade på 'Tasteline' (se här)
Denna färggranna nordafrikanska gryta med champinjoner och sensommargrönsaker passade jättebra att göra nu när vi har skördat de sista grönsakerna i trädgårdslandet
I helgen lagade vi en av våra absoluta favoriträtter - nordafrikansk lammgryta. Det ser inte ut för mycket av världen och gör sig därför inte på bild heller
Jag gillar verkligen maträtter inspirerade av det nordafrikanska och arabiska köket. Den här smarriga grytan är en tager vad man haver skapelse inspirerad av det nordafrikanska köket
Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka. Rör samman olja, ingefära och kryddor. Häll blandningen över den nykokta potatisen och vänd runt så att all potatis täcks av kryddorna
Blanda gurkmeja, kanel, saffran, salt och peppar. Gnid in kycklingen med kryddblandningen. Låt gärna kycklingen ligga i en påse i kylskåpet i några timmar eller över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.