Orientaliska kryddblandningar
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 kryddor- Mellanösterns vanligaste krydda
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk vitpeppar
  • 8 tsk svartpeppar
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk muskot
  • 2 tsk ingefära
  • 4 tsk kryddnejlika
  • Blanda alla kryddor (allt ska vara malet) och förvara i en burk. Passar att ha i de flesta grytor, med kött och kyckling.
  • Falafelkrydda till hemmagjord falafel. Recept på falafel finns HÄR!
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk sju kryddor
  • Blanda allt och förvara i en burk.
  • Biryanikrydda som används till en Indisk/Orientalisk risrätt. Recept på Biryani finns HÄR!
  • 2 msk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk kummin
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 krm riven muskotnöt
  • Dolmakrydda, recept på dolma hittar du HÄR!
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 tsk paprikapulver eller cayenne peppar
  • 0,5 tsk korianderpulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 1/4 tsk malen muskonöt
  • 1/4 kardemumma Blanda alla kryddor och förvara i en burk.
  • Kaak/kaek-krydda, används i orientaliska bakverk och bröd. Recept på kaek finns HÄR!
  • 1 msk malen anis
  • 1/2 tsk mald fänkålsfrön
  • 1/4 tsk mald muskotnöt
  • 0,5 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk kardemumma
  • Blanda allting och förvara i en burk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.