Många kryddblandningar innehåller väldigt många saker som man kanske inte vill ha i sin mat. Därför gör jag egna, hemmagjorda kryddblandningar och här är de recept jag har provat använda för just tacokrydda, tandoori och grillkrydda
Makloubeh betyder ”upp och ner vänd” den perfekta beskrivningen på denna rätt. Man lägger grönsaker och kyckling i botten av en gryta, toppar det med ris och vid servering vänder man på grytan
Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Skala räkorna. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken i lite matfett tillsammans med curry tills löken är mjuk
Manaish. Mellanösterns ljuvliga och smakrika pizzor. De kan serveras som frukost, lunch eller middag. Av samma deg varierar jag mina pizzor med olika fyllningar, en typisk tradition i Mellanöstern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.