En perfekt nyttig ochgod paj med underbara smaker ochkonsistenser. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Och täck fyllningenmedpajdegen. Krydda med salt, svartpeppar och dragon. Dök det helt plötsligt upp två tillfällendenna veckan med helt otroligt goda pajer
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Pia, precis som jag, kommer ifrån trakterna kring Mälarenoch är båda uppvuxna med insjö, insjöfisk, roddbåtar, dopp i sjön med dy mellan tårna och att meta abborre
God. Lilla tjejenoch jag bakade hamburgerbröd på förmiddagen. Det perfekta hamburgerbrödet. Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både enoch två gånger över hur svårt det var att mala
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.