Idag blir det ett kvickt ochenkelt tips, men för densakens skull absolut inte sämre på något vis. Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs mentillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Enkel att göra, passar till mycket och inte kostbar. Eller låter jag den reducera ytterligare (”koka in lite”) och använder den som stuvning till pannkakor
Strimla vitkålen med en osthyvel och lägg alltsammans i en skål. Grovmalen svartpeppar. Koka upp olja, vitvinsvinäger, vattenoch kryddorna och låt koka ca 2 min, häll den heta blandningen över vitkålenoch dra några tag med svartpepparn över kålen. Låt stå och gotta till sig, hållbar ca 1-2 veckor. 1 dl vatten
För att inte glömma hur fantastiskt godden är samt hur bra den mättar en hungrig mage som behöver energi för att orka med resten av det som är kvar av dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.