Något som jag tycker är väldigt gott är digestivekexmedostoch någon god marmelad. När vi var på Tjolöholms julmarknad för någon vecka sedan så köpte jag bland annat ett gäng medgoda franska ostar, minns tyvärr inte namnet på de men det var engrönmögelost, engetostochenbrieost
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ostmed hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Ta av grytan från värmenoch rör i osten. Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
dessa ska naturligtvis avnjutas med knäckebröd medgodostmed eller utan snaps o pilsner. Blanda ihop alla ingredienser till röran och smaka av med salt o peppar
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
såg en sås, med mynta ochfetaost, på Helenas blogg i går som jag blev sugen på att testa. sallad, serranoskinka, ugnsrostade tomater, feta- och myntacreme, jordgubbar och nybakat valnötsbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.