Ta rätt på pumpaköttet från en "Halloweenpumpa". Pumporna innehåller ju olika mängd kött, så fyll på med potatis så att det totalt blir 800 g tillsammans med pumpaköttet
Runt Halloween har vi som tradition att hela familjen samlas och så äter vi helstekt kalkon fylld med konjaksäpplen och till efterrätt serveras naturligtvis en amerikansk pumpapaj
Recept. Rostade pumpafrön. Efter jag skurit ut min fina Halloweenpumpa häromdagen var det ju inte mer än rätt att utnyttja innehållet i pumpan (slöseri är inte ok)
Så här års förvandlas jag till en sur tant som muttrar och fräser saker som att Halloween inte är det minsta kul utan bara ett tramsigt kommersiellt påhitt
Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Det har blivit många pajer i vårt hem den senaste tiden när vi jobbat med den naturligt glutenfria pajboken
Hösten - jepp den har kommit. Jag försöker bejaka och omfamna den, men det går sådär. Tur att dåligt höstväder är en ursäkt för att få smutsa ner lite i köket och baka något gott
Ja, det blev ju en hel del över när jag och barnen gjorde en vår fina halloweenpumpa. En del av resterna blev en god pasta och en del blev rostade pumpakärnor
Imorgon är det Halloween. Det är egentligen första året vi kommer att “fira” denna högtid. De har nämligen pratat om det lite på dagis och barnen har fått gjort fina pumpor i papper som de fick ta med sig hem
Klart man måste göra en pumpapaj när man gjort en Halloweenpumpa. Kanske skulle visa den först förresten, det var mycket svårare än jag trodde, men sjukt roligt, och jag hade nog kunnat hålla på rätt länge om jag inte haft fullt upp med barnen samtidigt
Nu i Halloweentider så finns det mycket pumpor i butikerna till en billig peng, de flesta människor gör väl kanske lyktor utav dom men tänk på att dom faktiskt går att äta också och är dessutom väldigt goda
eller sökandet med ljus och lykta efter densamma. För er av ser som inte har förstått det så har jag varit på jakt efter butternut squash i min lilla stad Värnamo (Småland)
Men nu är det ju högsäsong för pumpa, så jag köpte en hokkaidopumpa (små halloweenpumpor går lika bra, butternut borde också funka) och rostade i ugnen på 200 grader i ca 1 timma (delad på mittet, snittsidan ned på en plåt) och mixade sedan fruktköttet efter att kärnorna rensats bort
Nu har jag äntligen lärt mig att det är 31 oktober som det är halloween. Här i Sverige har det ju blivit lite till en flytande högtid under en veckas tid känns det som
God dag. Vi måste reda ut det här med pumpor och att de inte bara är Halloweendekoration. Nepp. Det är faktiskt en himla bra grönsak som funkar till mycket mer än att bara vara en lykta därute på trappen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.