Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
1 dl rostade hasselnötter. 2 dl rostade hasselnötter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg sötpotatis 1 dl rostade hasselnötter 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Spenatpestokräm. 2 dl rostade hasselnötter 100 g Arla Präst® 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g babyspenat 1 grovhackad vitlöksklyfta ½ g salt 1 krm svartpeppar 40 g babyspenat 50 g rödbetsgroddar
Skölj pumpafröna noga i vatten. Blanda pumpafröna, oljan, saltet och eventuella kryddor i en bunke. Häll sedan ut pumpafröna på en plåt med bakplåtspapper
Jag har älskat rostadepumpafrön ända sedan barnsben. Att se alla dessa härliga mellanöstern damer på somrarna, prata och framför allt äta sina pumpafrön medan de i god ro promenerar har satt sina spår
Denna gången toppade jag den med rabarbermarmelad och rostadepumpafrön. ½ dl torrostade. Torrosta pumpafröna i en torr panna och lägg dem över marmeladen
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.