Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Om du inte har termometer så kan du skära med kniv och trycka lite så att vätska sipprar ut, då den är helt genomskinlig så är den klar
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Skölj kalkonen och torka den med hushållspapper. Sy igen öppningen med bomullsgarn. Dela citronen och lägg ena halvan inne i kalkonen vid halsöppningen
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Skölj av kalkonen och torka av den ordentligt och placera i en ugnsform med lite olja i botten. Tillsätt smöret och låt allt mixas ihop ordentligt, krydda med salt och peppar efter smak
Helstektkalkon har blivit lite av en tradition hemma hos oss under alla helgona helgen. I lördags var min syster med familj bjudna hem till oss på kalkonmiddag
Hur som haver tycker vi att kalkonmed en fräsch "äppelstuffing" är det perfekta valet. Vi hoppade över de kolhydratrika tillbehören och serverade med bönsallad, grönsallad och brysselkål, men den som inte vill avstå kolhydraterna gör ett smarrigt potatisstomp till
Förra gången jag helstektekalkon så fyllde jag kalkonenmed en stuffing men eftersom ingen av oss tyckte stuffingen var nå speciellt så underlättade jag tillagningen den här gången genom att bara fylla med äpplen, katrinplommon och persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.