1 gräddfil
eller creme fraiche1. Skala och hacka pumpan. Ha ner den i en kastrull tillsammans med vatten. Låt det koka ihop till pumpan mjuknat, cirka 15-20 minuter. Rör om då och då.
12. Ha
i grädde i pumparöran och kör den till en slät smet med en mixerstav. Ställ tillbaka soppan på plattan och ha i vitt vin, äppelcidervinäger och en smulad buljongtärning. Ha i alla kryddor och låt det puttra ihop i cirka 10 minuter. Smaka av vartefter, för den här soppan behöver ganska mycket salt. Ha i riven västerbottensost på slutet. Servera med gräddfil eller creme fraiche.
Efter att Vera började förskolan för några veckor sen har jag lagat mycket mat kryddat med ingefära och chili, i ett försök att hålla förkylningarna borta
-) Grillad och kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus. Till det vad som nu verkar vara en sommarklassiker, en sallad med vattenmelon och fetaost
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft
Vid den här årstiden är det härligt med pumpa i alla former. Celtic Sea Salt, Glutenfritt, Lunch, Paleo, Pumpasoppa, Recept, Rostad Butternut Pumpa, Soppa, Stenålderskost Tagged With
Den här rökiga vitkålsgrytan med kidneybönor blev en positiv överraskning för mina smaklökar. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle tycka att grytan var så god som jag gjorde, på grund av att den innehåller liquid smoke, ett livsmedel som jag tidigare haft ganska svårt för
butternutpumpa, Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, pumpasoppa, rostad vitlök Förresten så kliar det i fingrarna att bjuda hem folk på middag och starta med denna soppa som förrätt
Med tanke på att de flesta grönsaker får en djupare och mustigare arom av att tillagas i ugnen, resonerade jag som så att en pumpasoppamed ugnsrostad pumpa borde bli finemang
I höstas bjöd jag er på pumpasoppa flera gånger go´vänner, men det kan inte hjälpas. Soppan är lättgjord med få ingredienser, krämig och mild i smaken, och passar utmärkt till lunch med något gott bröd till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.