500 g
skalad, urkärnad pumpa (butternut eller halloweenpumpa)
1 dl
vitt vin
1 tärning
grönsaksbuljong
5 dl
vatten
3 dl
grädde*
salt, peppar
11 dl
gräddfil*
1 knippe
hackad gräslök
1 Topping:Hacka
lök och finhacka vitlök. Skala och skär pumpan till bitar.Fräs lök och pumpa på medelvärme i en kastrull med matfett. Rör om emellanåt och låt det fräsa tills den börjar falla isär och mjukna – cirka 10 minuter. Ha ner den hackade vitlöken på slutet och låt den värmas några minuter.Höj värmen, slå på vinet och låt det fräsa in någon minut. Smula i buljongtärningen och slå på vatten. Låt det puttra under lock i cirka 5 minuter, återigen på medelvärme. Mixa soppan med en mixerstav och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Rör i grädden och låt det puttra i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Slå upp i skålar och ringla över gräddfil och strössla över hackad gräslök. * Se ovan i texten för helt vegetariska/veganska alternativ.
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det är fortfarande pumpatid gott folk. Förresten är det pumpatid långt in på våren, för om de inte förvaras alltför varmt kan de hålla sig många månader
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Krämig pastasallad med kyckling och fetaost6 port500 g pasta penne2 dl crème fraiche3 dl gräddfil1 grillad kyckling (ca 500 g urbenat kött)3 paket bacon, à 140 g1 liten purjolök2 röda paprikor200 g fetaost3/4 tsk salt2 krm svartpeppar, nymaldPesto1 kruka basilika50 g pinjenötter1 dl olivolja100 g parmesanost, finriven3 vitlöksklyftor1,5 krm saltServeringSolrosskottBasilikaParmesanostKoka pastan, spola i kallt vatten och låt rinna av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.