Klassisk krämig pumpasoppa
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g skalad, urkärnad pumpa (butternut eller halloweenpumpa)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde*
  • salt, peppar
  • 11 dl gräddfil*
  • 1 knippe hackad gräslök
  • 1 Topping:Hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skär pumpan till bitar.Fräs lök och pumpa på medelvärme i en kastrull med matfett. Rör om emellanåt och låt det fräsa tills den börjar falla isär och mjukna – cirka 10 minuter. Ha ner den hackade vitlöken på slutet och låt den värmas några minuter.Höj värmen, slå på vinet och låt det fräsa in någon minut. Smula i buljongtärningen och slå på vatten. Låt det puttra under lock i cirka 5 minuter, återigen på medelvärme. Mixa soppan med en mixerstav och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Rör i grädden och låt det puttra i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Slå upp i skålar och ringla över gräddfil och strössla över hackad gräslök. * Se ovan i texten för helt vegetariska/veganska alternativ.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.