1 Servering
4 port kokt jasminris korianderBörja med yoghurten. Finhacka gurka och mynta och blanda med yoghurten. Låt stå i kyl och dra fram till servering. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter. Addera kanelstång, ingefära, salt, buljong och krossade tomater. Låt puttra 5 minuter. Ha i grädden och låt puttra medan du steker halloumin i kuber på medelvärme i olja. Stek tills den har fin färg. Vänd ner halloumin och nötter precis innan servering. Servera med yoghurten, ris och färsk koriander.
Servera med kokt jasminris. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ingefära, garam masalaoch tomatpuré. Tillsätt krossade tomater, vatten och crème fraiche, smula ner buljongtärningen
13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
4 2 gula lökar ca 600 g minutfiléer av kyckling 3 msk olja salt svartpeppar 350 g tikkamasala sås 3 dl gröna ärter 2 dl matlagningsyoghurt 1/2 spetskålshuvud (à ca 400 g) 1/2 lime Till servering naanbröd ris (gärna saffransris) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Koka riset enligt anvisning på paketet tillsammans med gurkmeja och buljong. Hetta upp lite olja eller smör i en rymlig stekpanna och fräs blomkål, morötter och purjolök tillsammans med spiskummin tills det mjuknar och får fin färg
Anledningen till att jag kallar det här receptet för lite fuskigt är eftersom jag inte gör kryddblandningen eller såsen själv utan köper en färdigpreppad burk med färdig sås och bara steker kyckling och kokar ris
4 1 gul lök ca 500 g blandfärs 30 g tikkamasala kryddblandning 400 ml kokosmjölk 250 g broccoli Att ha hemma 4 port ris eller nudlar 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Jag serverar chicken tikkamasalamedrisoch sallad, gurka och tomater. Idag använder jag Santa Maria's Spice Mix TikkaMasala som är en mild och smakrik kryddmix
Chicken TikkaMasalamedkryddris, cashewnötteroch russin. Krydda med garam masala, koriander och. Hittade ett bra recept med bakpulver som jag hunnit testa ännu en gång efteråt och kommer göra fler gånger
Servera medrisoch grönsaker. Jag är dessutom på jakt efter ett gott recept på Pasta Frutti Di Mare (Pasta med skaldjur i tomatsås) så om du sitter och håller på ett mycket bra sådant får du gärna dela med dig till mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.