Halloumi tikka masala med ris och cashewnötter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 13 klyftor vitlök
  • 11 tsk malen spiskummin
  • 11 tsk gurkmeja
  • 11 tsk mald koriander
  • 10,5 tsk cayennepeppar
  • 10,5 tsk stött kardemumma
  • 12 msk rapsolja
  • 11 kanelstång
  • 12 msk färsk ingefära, riven
  • 11 tsk salt
  • 11 tärning buljong
  • 1400 g krossade tomater (1 burk)
  • 12 dl grädde
  • 12 pkt halloumi
  • 12 dl cashewnötter
  • 10,5 gurka
  • 12 dl yoghurt
  • 110 myntablad
  • 14 port kokt jasminris
  • 1 koriander
  • 1 Tikka Masala 2 gula lökar 3 klyftor vitlök 1 tsk malen spiskummin 1 tsk gurkmeja 1 tsk mald koriander 0,5 tsk cayennepeppar 0,5 tsk stött kardemumma 2 msk rapsolja 1 kanelstång 2 msk färsk ingefära, riven 1 tsk salt 1 tärning buljong 400 g krossade tomater (1 burk) 2 dl grädde 2 pkt halloumi 2 dl cashewnötter
  • 1 Myntayoghurt 0,5 gurka 2 dl yoghurt 10 myntablad
  • 1 Servering 4 port kokt jasminris korianderBörja med yoghurten. Finhacka gurka och mynta och blanda med yoghurten. Låt stå i kyl och dra fram till servering. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter. Addera kanelstång, ingefära, salt, buljong och krossade tomater. Låt puttra 5 minuter. Ha i grädden och låt puttra medan du steker halloumin i kuber på medelvärme i olja. Stek tills den har fin färg. Vänd ner halloumin och nötter precis innan servering. Servera med yoghurten, ris och färsk koriander.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.